CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, January 29, 2013

Azzua Wawa: New Log for 2013

Good evening peps!

Wow! New year has finally come and month of January 2013 are nearly ended. Wow! All I can say is...wow! Why??

1. At last after a year (nearly), I can start again (back) using and updating my blog.

2. I have a very glorious year in 2012.

3. My beloved friends...Cik Cila and 'miss' Jaja Byrdy (so called) finally get married and now have their own baby (Jaja was due on 19 December 2012 and Cila will due on March 2013). So happy for them!

Ok...lets start a new chapter of 2013.

Hemm...apa ya yang boleh di bebelkan? Oh..ha...Wawa still active lagi in Dragon Boat but now I have new family. Remember a few years back I was with Dragon Boat Team called the Putrajaya Corporataion (PJC/PPJ) team?? Sekarang tak lagi. No no no. Now I have new family of dragon boat and we are very close with each other (and I hope and pray that our friendship will last forever). Family baru Wawa diberi nama (skema sangatt) Putrajaya Hardcore Dragon Boat Paddlers (PHDBP). Consist of players (can also call athlete...mybe) who came from different background and works. Semuanya bukan full athlete training coz we all have our own commitment and jobs. Some of them are from JPA, SPA, Insovensi, MOA, KPJ and of course PJC...and we stand on our own in one name which is the PHDBP. Hemm...can't remember exactly when we are established, but formally we have registered last year (2012) with the Club Security (as I remember la).





 Left to right: Caca Mui Mui, miss Treasurer 'Amoi Nara', Shylady CY, Syima, me, Ayu Akmar and miss Secretary 'Nik Zawahir'

Ha...this is the pricess in PHDBP. We are so close with each other. Banyak aktiviti yang ktorg buat sesama such as hangout having dinner kat pasar malam (sampai abang kat kedai char kwee tiow tu dh kenal sangat la ngan geng ni kalau datang sbb selalunya ktorang akan lepak dari jam 8pm smpai la kedai tu nak tutup (approximately around 10pm)), hiking (walaupun tak semua yang minat mendaki gunung), bersantai-santai di rumah mak ayah one of the princess (mostly ktorang banyak lepak and tido kat umah mak princess yang ktorg panggil Amoi. Rumah mak ayah dia kat Serting, Negeri Sembilan. Memang best kalau pg sana sebab masakan kampung situ sedap sangat...and mak amoi memang pandai masak. Kenyanggg perut ktorang, Hihihi), and sometime ktorang akan plan for shopping!!!, and want to know something? We all plan untuk pakai kain yang warna sedondon for Syima and Billy wedding...and it's turn out being the very happening day for the bride! We are so happy when being with each other. All the happiness and sadness we share together along the journey of 2012.


Ni ada sikit description about the princess:

a) Caca Mui Mui: a very innocent girl yang ada dalam group ni. apa yang ada dalam fikiran dia akan terus je diluahkan. Memang tak ada tapis-tapis punya. Kadang2 rasa cam nak selotape je mulut dia ni. Hahaha! Tp dia la yang memeriahkan suasana sebab banyak jadi mangsa buli bdk2 lelaki. But there was no heart feeling. Just for fun only.

b) Amoi Nara: also called as miss treasurery (cik bendahari)/ceti/ hantu gigi. Why hantu gigi??? Sebab dia mempunyai sepasang taring yang tajammmm dan boleh menusuk ke daging..mcm pontianak tu. Hahahahah!!! Tak lah. Sebenarnya si amoi ni suka sangat mengigit orang. Kalau time dia geram, ramai la jd mangsa lebab. Agaknya tetiap malam dia mengasah gigi dia kot. Hihihih.

c) Shylady CY a.k.a Che Yus: yang paling pemalu sekali dalam team ni. But sometimes we she was with us, dia boleh jd yang paling berani sekali. Ingat lagi masa game di Makassar thn lepas. Kebetulan her boss was one of the secretariate for the game, so she was asked to help him arrange all the players position (and for information, player tu suma datang dari negara2 yang berbeza). I thought she will fail the task, but it comes out that she has manage the teams well until the end of the day. Good job to her and her boss so impress with what she had done. And also, forgot to tell, CY ni seorang yang sangat lembut dan mudah tersentuh hatinya. So kalau ada mana-mana lelaki kat luar tu yang nak memainkan perasaan dia, mmg saje cari pasal la dengan ktorg berenam ni.

d) Syima: newest member in the team. Actually Syima bukan la baru dengan team ni. Tp baru mula nak berjinak-jinak untuk menjadi paddler. All this time, Syima just follow her fiancee (Billy, one of PHDBP) where ever he will go. Then she become close with us and dia penyimpan mohor besar untuk setiap jadual training team ni. Hehehe. Syima ni boleh dikategorikan kepada dua...pemalu dan berani. Sangat seimbang. Malu dia bertempat dan berani dia bersebab. Now, she has change her status from Miss to Mrs. Hihihi. Congrats Syima!

e) Ayu Akmar: Gadis yang paling pendiam tapi bila sekali dia bersuara, hahaha...memang semua tak terkata. Apa ya yang Wawa boleh describe tentang Ayu? Hemm...klau berdasrkan kata-kata coach and coach bersekutu, Ayu ni nampak je lembut tapi dia yang paling tough sekali dalam team perempuan. Dia paling lama dalam Dragon Boat (along with me), and keadaan dia juga seperti Wawa...have new family in Dragon Boat which is the PHDBP.

f) Nik Zawahir: Ha...this is our miss secretary. What are we gonna do without her?? She was the pillar and strength of this team. Semua orang mengharap pada Nik untuk menggerakkan team ni. Nik yang akan bersusah payah untuk dapatkan jadual game, call sana..call sini untuk pastikan yang ktorg dapat involve dalam setiap game yang ada. Nik have a very different personalities. Sometime she can be funny, sometime serious, sometime has a tamper isu (tp tak ada la kerap and jarang ditunjukkan pon), dan dia ni seorang yang boleh menjadi tempat rujukkan. Meaning...Nik boleh bagi nasihat and all her advise was so usefull and make sense.

So...that was it. All the 6 princess have been describe...and plus me, we are 7 Princess!! Hihihi. Love them so much. And we are focusing on this coming Tournament which is on this February. Wish us luck folks!

I will write again soon. Muah. Love ya!

Reception of Syima's wedding : Outing at Saujana Hijau Park

Putrajaya Hardcore Dragon Boat Paddlers at Makassar Sulawesi, Indonesia

3 comments:

Anonymous

peeh sedih pula membacanyaaa... hahaa... hampir nk nangis la...drp.shyladyCY

yusnita yahya

sedihh la pula membacanyaaa

Azzuawawa

Alaaa CY....jgn la sedeii. Kta tau awk rindu kat gurl gurl kan. Huhuhu. Start minggu dpn turun training balik. Game nak dkt dh ni and we all miss nak hangout rmai2 balik. huhuhu