CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, April 21, 2009

Karnival Perahu Panjang Perlis 18-19 April 2009

Lama rasanya tak update blog ni. Orite, so skang wawa nak share sesuatu yang wa paling suke. Minggu lepas 18hb april, kitorang ada game Dragon Boat kat Perlis. Sangat seronok bila dapat pegi sana. Actually team wawa dijemput oleh Majlis Tindakan Perlancongan Negeri Perlis untuk join Karnival Sukan Air Perlis.

So, sini Wawa attachkan beberpa gambar tuk tatapan. Heheheh. Enjoy...


Ni masa malam nak bertolak. Actually kitorang bertolak dari Putrajaya kul 10.30 malam. Sampai kat Perlis kul 8.30 pagi. Gile punye penat.

Ni pulak masa hari 1st kat Perlis. Cuaca panas gile waktu ni. Berpeluh2.
Ni gambar yang paling Wawa suke. Cam model kan diorg berdua ni. But...no no no. Dua2nya dah berpunye. Yang baju merah tu tunggu hari je nak kawin.

Yang ni pun aku suke. Susah nak suruh budak bertiga ni duduk rapat. Berat ponggong nak bergerak. Hahaha.

Ha...ni la pasangan merpati dua sejoli. Doakan diorang bahagia tau. Amin...

Warmup time before turun perahu!!!

Sorakkan semangat dari semua (ada 26 orang semuanya)
Menunggu masa untuk turun air.
Ni tengah standby untuk turun jeti.
Masa nak ambik gambar ni, Wawa terpaksa baring atas lantai and soh budak2 ni wat bulatan depan kamera Wa. Wa tak kisah sbb kat situ ramai orang and bebudak len ada. Heheheh. Jangan pikir bukan2 tau.

Ni masa nak pergi starting.
Ni budak2 Navy Lumut. Kenal dengan mamat yang berdiri kanan sekali tu. Dia yang paling lama dalam team ni. Kawan2 dia yang lain ramai yang dah pindah. Start kenal masa Wawa main kayak untuk MAKSAK kat Putrajaya tahun lepas. Masa tu kawan mamat ni mengaco nak ngorat Wawa. hahaha..kenangan yang best.
Comel gile baby ni. Cam anak cina. Masa ni budak comel ni tengah mengamok. mana taknya, panas gile kat situ. Tapi rajin mak dia bawak gi tengok. Budak ni diam masa Wawa amik gambar dia. Suke amik gambar upenye budak ni.

Ha...ni Wawa ngah standby nak turun air. Waktu ni kul 2.30. Bangga gile sbb Wawa ngan Jaja je 2 orang pompuan yang turun men perahu. Team len sume lelaki je. Girlz Power!!!
Orite, ni pulak masa hari Ahad. On da way nak balik Putrajaya, kitorang sume singgah dekat Kuala Sepetang tuk makan Mee Banjir Udang. Ala, temapt ni TV3 pernah promote dulu. Tapi memang best. Berpeluh2 kitorang makan. Puas ati...hehehehe
Ni agaknye petrol pump yang paling lama kot usianya. Ada lagi upenye petrol pump camni.

Ha...ni la bas yang dah banyak berjasa kat kitorang.
Sweet Couple. Baru je kawin diorang ni. Suke tengok diorang. Husband n wife n juga bestfren. Suke tgk diorang gaduh sbb gaduh2 sayang. Hehehehe. Jangan mara ek kak Nad. Akhirnya kitoramh sampai kat Putrajaya pada pukul 10.30 malam. Huwaaa...ngantok!!

8 comments:

This is Mine

saya lagi comel...muka saya masa kecik lagi la macam anak cina...lalalalala~

saya rindu kak nad!!!! heeee~(^_^)

Wawa

Farah:

Ko memang suke dengkik. Tahap dewa punye. Hahahah. Zaman ko dah berlalu..lalala~

Ha...kalau rindu dtg ar sini. Ahad ni dia nak wat kenduri. House warming.

Oasis

Wah bestnyer....yg ptg gambar2 tue semua colorfull. Gambar2 cam kaca tue teknik fotografi ker?

apz

found you, hahaha

Wawa

Oasis:

Thank u thank u. Blaja2 lagi tu. Gambar amik biasa sebenarnya. Pastu edit guna Picasa 3. Thanks 2 my teacher. Huhuhu...

Apz:

Alamak...abg apiz dah jmpa Wawa la. Hehehe...welcome. Kalau ada yang tak sesuai kutuk je k. Hehehe. Emmm...camne leh jumpe??

Oasis

Lame nyer dak wawa ni tak update blog dia...

~NurKasih~

salam wawa..
manisnya senyum, best la tgk xtvt wawa.. teringat lak zaman2 remaja akak dulu.. semua dah berlalu..tapi masih dlm kenangan..

Wawa

Oasis :

Thanks Wadi sebab mengingatkan Wawa tuk update blog. hehehehe.

~NurKasih~ :

Thanks akak. tu senyum ikhlas. hehehe. Hati happy so senyum jadi ikhlas la. Hehehe...best kan zaman muda. Semua aktiviti nak join sebab badan kuat. So, saya nak enjoy selagi masih muda and belum kawin. nanti dah kawin kalau dapat suami yang sekepala ngan kita takpela. Dibuatnya yang asik nak dok umah je...kita plak jd bosan. Huhuhu...Aktiviti perahu panjang la yang banyak bagi kenangan kat saya. Kalau tak, sya mst tak kenal ngan orang yang saya rindukan tu. Huhuhu