CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, March 20, 2009

Pagi Ini


Pagi ni aku rasa malas sangat nak bangun. Penat sih badan ni. Maybe sebab training semalam kot. Bangun pun terlambat arini.

To my dear cousin, Farah a.k.a Budak Kucing, i'm so sorry b'coz tak layan ko berbual semalam (alamak...skema punye ayat). Honestly, kaklong ngantok giler tahap gaban. Thank u for being there 4 me when i need somebody to share my thought and problem. lOVE YOU LOTS...

Because i know your interest n b'coz i love u, this blog is 4 u my dear (kalau ko tak pernah tgk blog ni lagi la...huhuhu).

http://cuppacakes.blogspot.com

12 comments:

This is Mine

ko mmg...

*tetibe nk emo~

ngee~

bagi blog add je ke??

beli la btol2 tok aku..

kate syg...

lalalalalla~~

;P

Nik Muhammad Hafiz

thanx for the add ;)

Wawa

This is Mine :

Banyak la chekadak ko...

Cukup2 le bg blog je...

Apa barang beli.

Bek wat sendiri. Huhuhuhuhu

Wawa

Nik Muhammad Hafiz :

Welcome..welcome.

Actually Farah yang soh add ur blog.

Dia kata, if nak belaja anything about photo, boleh blaja dengan En Nik.

Hope I can be ur student. Hehehehe.

p/s : Credit to Farah...thank uuuu.

Nik Muhammad Hafiz

wahahahah...student? u serious ker? i tak kisah...u pakai camera Dslr atau compact?

Wawa

Nik Muhammad Hafiz :

I ok. Thanku thank u. Student secara sambilan. Free of charge. Leh leh?? Hahaha

Sya pakai Dslr. Tapi Canon la. EOS 450D.

Yang saya tau En Nik pakai Nikon. So takut cam tak kene je cara ajarnye nanti. Huhu

Oasis

ad masalah kongsi la bersama...hehe. ap2 pun kuatkan semangat k

Nik Muhammad Hafiz

saya canon user...saya pakai Eos 1D Mark II N... tapi bagi saya..both nikon and canon sama jer...canon pun saya ok..nikon pun saya ok...function dia sama jer..ambik gambar hehehe...nanti kalau ada outing..ikut laa..join deviantart.com situ activity banyak and saya moderator untuk club Malaysia...so senang nak communicate kat situ...in the mean time kalau ada soalan apa apa..tanya jer

This is Mine

mengong lu kaklong..

ko ar beli...

dh ko yg bagi add blog tue kt aku...

sengal~

*wah3x....habes ar skill kaklong ak pasnie...

ehem...ehem... jgn lupakans saya ye kaklong...

ak tau ko masih memerlukan khidmatku untuk menjadi "bodyguard"mu...

muahahahaha~


;P

Wawa

Oasis :

Thank u. I will, i will. Haa lagi satu, kalau ada pe2 aktiviti Tmn Wetland cam kayak aritu ke or Explorace or ape2 xtvt yang mencabar fizikal ku (hehehehe) sile2 la inform tau.


Nik Muhammad Hafiz :

Orite, thanks coach (coach ke???).

Saya skang ni dah faham cara nak guna ISO, tapi still lagi tak bape paham nak penggunaan Shutter speed dgn Aperture. Waktu bila nak gunakan dua-dua tu ek?


This is Mine :

Owh, sudah tentu. Ko kan bodyguard merangkap driver kaklong. Hahahahaha.

Nik Muhammad Hafiz

iso u tau guna...ermm...define penggunan iso...

shutter- the higher the number the e.g 1/100 , the faster ur shutter will open and close..this will create effects such as water drops yang u boleh ambik sebijik sebijik...or gambar org tengah berlari and u freeze them..but be aware..the faster ur shutter the darker ur picture will be

-aperture- sharpness...the higher ur aperture, the areas in ur pictures will be sharper but it will make ur picture go darker around it...the lower the aperture..the brighter it is and less sharpen except the place that u are focusing..this will lead to the knowledge of focusing point..to create and effect..depan clear belakang blur..or the other way round...lower ur aperture ;)

This is Mine

kaklong, sila bayar gajiku....

harap maklum~

;P