CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, March 27, 2009

Cinta...

Tadi aku terima satu berita. Ex-bf aku betul2 dah nak kawin. Kali ni aku rasa memang bukan cerita main-main sebab yang bercerita ni pun sebenarnya orang yang tempahkan cincin kawin dia (aku panggil dia D je k). Tadi aku ada meeting untuk game hari esok. Sementara tunggu members yang lain, aku berborak la dulu dgn sorang akak ni. Dia satu department dengan D. Dia ckp kat aku yang dia baru je tau aku pernah couple dengan D. Aku malas la nak cerita lebih-lebih kat dia. Pastu terbukak la cerita yang D ada tempah cincin kawin dia dengan tunang dia pada akak ni. Aku terkejut sangat. Aku ingatkan cerita selama ni main-main je. Rupa2nya, betul2. Masa dia cerita tu aku rasa nak menitik air mata aku. Sebak sangat bila dengar. Tapi aku taknak tunjuk kat akak tu yang aku still sayang kat dia. Sumpah, sampai sekarang kalau cerita pasal dia, aku mesti nak menangis. Aku nak mengarangkan cerita ni pun mata aku dah berair. Tapi, nak buat camne. Dah memang bukan jodoh aku dengan dia. I need someone to lend their shoulder for me to cry on. Serious, aku rasa nak menangis sekarang. Sampai sekarang aku tak jumpa dengan pengganti dia, yang boleh buatkan aku lupa pada dia, yang boleh sayang kat aku macam dia or lebih lagi dari dia. Kalaupun aku jumpa, orang tu sume just nak amik kesempatan kat aku (dari segi money la n kesenangan la), kalau tak pun...mesti jumpa laki orang ataupun bf orang. Sedih sangat. Bila aku nak jumpa dengan orang yang boleh berkongsi segala kesedihan, kegembiraan dengan aku. Hanya Tuhan yang tahu...

4 comments:

FARIE

jodoh ko maybe ngan owg laen..
doa kn kebahagian dia kalo ko syg dia..

Wawa

Farie :

Thanks, mungkin kot. Kita mmg nak doakan dia. Tapi kalau tak ikhlas, tak guna gak kan.

hanybunny

ummm wawa,

kitre rasa wawa kena betol2 lepaskan dia...pd pndangan kite wawa still xlepaskan dia, thats y wawa mcm nih...

kite tau wawa mesti ckp bukan sng nk lepaskan, tp kite pernah lalui gak, honestly if wawa still mcm nih, smpai bile2 wawa xkkan dpt lupakan dia...

and bg kite please, jgn compare sape2 ngn dia...

Wawa

Hunybunny :

Thanks sbb sudi baca cerita ni.

Kita mmg try untuk lupakan dia. Mmg bukan senang sebab dia sentiasa je ada kat ofis ni.

Tp kita try jgk bila berselisih dengan dia kita wat tak tau.

Hemm...kita akan cuba k. Betul gak ape yg huny kata. Selagi kita tak lupakan dia, smapi bila2 pun kita tak boleh jmpa ngan org len.